- Smartengeld Berekenen -

Heeft us letselschade opgelopen? Bereken online de hoogte van uw smartengeld
header

Juridische Uitspraak:


2 jaar gevangenisstraf voor verkrachter

10-2013
misdrijf
€9.237,-*
smartengeld misdrijf
Op 18 oktober 2011 heeft [slachtoffer] aangifte gedaan en het volgende verklaard. In haar jeugd had ze veel problemen en rond haar 13e werd ze onhandelbaar. Ze werd uit huis geplaatst en heeft in verschillende instellingen verbleven, maar ze werd steeds weggestuurd. Uiteindelijk is ze daarom toen ze 15 jaar was in Pension [naam pension] gekomen, de enige plaats waar ze nog terecht kon. Pension [naam pension] was een zwerfjongerenopvang in Heerlen. Bij aangeefster is ADHD en borderline vastgesteld.Toen zij in [naam pension] verbleef gebruikte ze zowel soft- als harddrugs. In die tijd was in [naam pension] een nachtportier werkzaam die [verdachte] heette.

Verder vertelt aangeefster dat het vaker voorkwam dat bewoners, wanneer ze moeite hadden om in slaap te komen ’s nachts, naar het kantoor van deze nachtwaker gingen. De meesten werden echter teruggestuurd naar bed. Vrouwelijke bewoners die problemen hadden met hun ouders zaten wel vaker bij [verdachte], aldus aangeefster. Zo zat [persoon 1] (de rechtbank begrijpt: [persoon 1]) ook vaker bij [verdachte]. [persoon 1] was verliefd op [verdachte]. Aangeefster vertelde [verdachte] veel privézaken waardoor het voelde als een privilege om bij hem te mogen zitten. Ze was gevoelig voor de aandacht die ze daardoor van hem kreeg. Aangeefster verklaart verder over een voorval waarbij zij met [persoon 2] heeft gezoend op instigatie van [verdachte]. Aangeefster en [persoon 2] zaten bij elkaar op de kamer, iets dat eigenlijk niet mocht. [verdachte] zei toen: “Zoen eens met elkaar, dan zal ik niks zeggen dat jullie bij elkaar op de kamer zaten.”
Het volgende incident waar aangeefster over verklaart vond plaats op haar kamer in [naam pension]. Zij had haar kamer ter beschikking gesteld aan [persoon 2] en haar vriend [persoon 3] om te vrijen. Ook zij was in de kamer aanwezig en op een bepaald moment kwam [verdachte] binnen. Hij begon aangeefster te zoenen. [verdachte] vroeg aan haar of ze hem wilde pijpen. Dat heeft aangeefster gedaan, terwijl [persoon 3] en [persoon 2] seks met elkaar hadden. Daarna heeft zij seks gehad met [verdachte]. Daarmee bedoelt zij dat [verdachte] met zijn penis haar vagina heeft gepenetreerd.

Aangeefster verklaart dat [verdachte] vaker via het raam haar kamer is binnengekomen en dat zij vervolgens seks hadden. Met seks bedoelt zij penetratie. Hierdoor ontstonden er geruchten binnen [naam pension] dat er geluiden werden gehoord in de kamer van aangeefster en dat [verdachte] vaker in haar kamer kwam. Ook op andere plaatsen heeft seks plaatsgevonden zoals in het kantoor van [naam pension], aldus aangeefster. Zij heeft [verdachte] gepijpt en hij heeft zijn vingers en penis in haar vagina geduwd.
Aangeefster verklaart verder dat zij op die leeftijd moeite had om haar grenzen aan te geven. Zij wilde geen seks met [verdachte], maar “het is er gewoon ingeslopen” en “vanuit een vertrouwensrelatie is dit zo gegroeid”. Zij was niet in staat om te zeggen dat ze seks niet wilde.

Op een bepaald moment begon zij te voelen dat ze het echt niet meer wilde en heeft ze dat aan [verdachte] laten blijken. Daarna begon [verdachte] te dreigen, aldus aangeefster. [verdachte] begon te dreigen het drugsgebruik van aangeefster bij de leiding te melden, waardoor ze weg zou moeten bij [naam pension] en wellicht zelfs naar de jeugdgevangenis. Voordat aangeefster bij [naam pension] kwam, heeft zij een tijd op straat geleefd en geslapen. Onderdak bij [naam pension] was voor aangeefster dan ook heel erg belangrijk.
Omdat ze bang was dat [verdachte] het woord bij de daad zou voegen, had ze vanaf dat moment steeds seks met [verdachte], terwijl ze dat eigenlijk niet wilde.

Wat vindt u van het betaalde bedrag aan smartengeld?

schrijf een beoordeling over deze smartengeld uitspraak

De officier van justitie heeft gevorderd aan verdachte een gevangenisstraf van 2 jaren op te leggen bij een bewezenverklaring van het primair tenlastegelegde. Bij een bewezenverklaring van het subsidiair tenlastegelegde heeft de officier van justitie gevorderd een gevangenisstraf van 15 tot 18 maanden op te leggen. De benadeelde partij [slachtoffer] vordert een schadevergoeding van € 6.028,= ter zake van het feit. De vordering valt uiteen in een materieel deel bestaande uit reiskosten ad. € 28,= en een immaterieel deel bestaande uit smartengeld ad. € 6.000,=. Ter ondersteuning van deze immateriële schade heeft de benadeelde partij aansluiting gezocht bij een vergelijkbare uitspraak gepubliceerd onder LJN: AO 1370. Daarnaast heeft zij verzocht om de wettelijke rente toe te passen en de schadevergoedingsmaatregel op te leggen.

Letselschade slachtoffer
smartengeld gebroken arm

Een vrouw van 16 jaar is slachtoffer geworden en heeft letselschade opgelopen.

Letselschade aan de volgende lichaamsdelen of opgelopen aandoeningen: verkrachting, depressie.

Smartengeld uitgekeerd: €9.237,-*

Keywords: letselschade, smartengeld, verkrachting, verdachte

Als ik rechter was dan...

Smartengeld is een uitkering boven op de schadevergoeding en is een tegemoetkoming voor geleden pijn en ergernis, maar vooral voor het feit dat het slachtoffer niet meer, zoals een normaal gezond mens, deel kan nemen aan het sociale leven. De kwaliteit van het leven is geheel of gedeeltelijk verdwenen.

Wij vragen u uw eigen oordeel te geven over de juridische uitspaken die zijn gedaan, omdat wij graag willen weten wat er bij u leeft. Is de rechtelijke macht een afspiegeling van wat er in de maatschappij leeft?

Mijn oordeel
:
:
:
:

Na het versturen van uw reactie wordt het door een admin gecontroleerd.

Reacties:
In deze juridische uitspraak is gekeken naar de letselschade en de gederfde levensvreugde. De hoogte van het smartengeld is bepaald om onder andere de pijn, geestelijke schade en emotionele schade te compenseren voor zover mogelijk.

* Dit bedrag is berekend met het smartengeld bedrag van de oorspronkelijke juridische uitspraak inclusief de inflatie van die datum tot nu. Op deze manier kan het bedrag een indicatie geven van het smartengeld dat zal worden toegekend in een soortgelijk hedendaags letselschade geval.

Terug naar de smartengeld meter

10 Meest bekeken smartengeld uitspraken (juridisch)
Aard letsel Rubriek Views Type letsel
Verdachte schiet caféhouder door het hoofd als deze verdachte wil aanspreken op zijn gedragmisdrijf60158overleden pijn poging tot moord
Smartengeld wegens geluidsoverlast burenanders39724psychische problemen
Fietser gewond door aanrijding met autoverkeersongeval33339borst hersenschudding
Pols gebroken door frontale aanrijding als passagierverkeersongeval32062pols
Fietser aangereden door automobilistverkeersongeval31416been hoofd rug
Medische fout na bromfietsongevalmedisch28934benen rug wervelkolom
Smartengeld wegens bedrijfsongevalbedrijfsongeval28625hand
Linkerwijsvinger geamputeerd door vallende kastbedrijfsongeval27998wijsvinger
Blijvende beperkingen arm door nalatigheid artsmedisch27699arm
Diverse breuken door ongeval met slippende autoverkeersongeval27448been schedel schouder

10 Laatst ingevoerde smartengeld uitspraken (juridisch)
Aard letsel Rubriek Views Type letsel
zelfstandig aannemer mishandeld met bierglasmishandeling22590
Man pleegt ontucht met 13jarigeVerkrachting en incest23132
Man steekt vrouw en buurman doodmisdrijf21696
2 jaar gevangenisstraf voor verkrachtermisdrijf21023
Verdachte schiet caféhouder door het hoofd als deze verdachte wil aanspreken op zijn gedragmisdrijf60158overleden pijn poging tot moord
Meisje van 10 jaar shockschade door verwondingen van moederverkeersongeval22675
Motorrijder aangereden door auto op een kruisingverkeersongeval23447
Verdachte mishandeld vrouw met hakmesmisdrijf21572
Medisch specialist zwaar mishandeldmisdrijf22835
Hersenbeschadiging door beroepsziektebedrijfsongeval23308

Twitter

Over ons

smartengeldberekenen.nl
Landelijk onafhankelijk instituut voor gratis advies over letselschade en smartengeld
kantoor

Smartengeld heeft een beoordeling van 9,6