- Smartengeld Berekenen -

Heeft us letselschade opgelopen? Bereken online de hoogte van uw smartengeld
header

Hulp bij letselschade

Wat is letselschade en waar kan ik terecht voor meer informatie en hulp?
Letselschade is lichamelijke of geestelijke schade ontstaan door een ongeval, medische fout of misdrijf. Wanneer u hiermee te maken krijgt, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk naar een dokter gaat. Die kan vaststellen welk letsel u precies heeft. Hiermee kunt u later bij de juridische afhandeling aantonen dat uw letsel het gevolg is van het ongeval, de medische fout of het misdrijf dat u heeft meegemaakt.

Hulp bij letselschade meestal gratis
Als uw schade te verhalen is dan zijn er heel veel advocaten die voor u de schade in behandeling nemen zonder dat zij hier kosten over berekenen of hun honorarium van de verhaalde schadevergoeding afhalen, want dit is in de wet geregeld. Zeker als het gaat om de navolgende schadecategorie├źn:

 • Verkeersongeluk
 • Letselschade opgelopen tijdens het werk (bedrijfsongeval)
 • Gebrekkige producten
 • Schade veroorzaakt door dieren
 • Letselschade door schade aan het wegdek

Het is dus zaak dat u goed oplet dat u niet bij een schaderegelaar een contract tekent met een no cure no pay clausule want dan krijgt de advocaat niet alleen van de tegenpartij zijn uren vergoed maar incasseert hij tevens een deel van de schadevergoeding die voor het slachtoffer bestemd is.

Niet altijd gratis
In bepaalde ingewikkelde gevallen is de schade soms niet gratis vanaf het begin, omdat er extra kosten moeten worden gemaakt om de zaak in behandeling te laten nemen. Vaak legt een letselschade advocaat in zo'n geval het risico bij het slachtoffer als de verhaalbaarheid onzeker is. Uiteindelijk worden deze kosten ook verhaald op de tegenpartij in een succesvolle schadeclaim.De juridische hulp is niet gratis in de volgende gevallen:

 1. Medische fouten
 2. Geweldsmisdrijven

Sociale hulp bij letselschade
Heeft u door uw letselschade huishoudelijke hulp nodig, dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. Dit is een voorziening die valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor aanvragen van zorg en verpleging kunt u zich laten doorverwijzen door de huisarts of direct contact opnemen met een thuiszorginstelling of via uw letselschade advocaat.

Keywords: hulp bij letselschade, letselschade advocaat, letselschadevergoeding, verkeersongeval, medische fout


Smartengeld berekenen

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade en de mogelijk bijbehorende smartengeld vergoeding.

 • snel - binnen 5 minuten
 • makkelijk - korte vragen
 • direct uitslag - via email
 • gratis en vrijblijvend advies
 • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(16130 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)

Twitter

Over ons

smartengeldberekenen.nl
Landelijk onafhankelijk instituut voor gratis advies over letselschade en smartengeld
kantoor

Smartengeld heeft een beoordeling van 9,6