- Smartengeld Berekenen -

Heeft us letselschade opgelopen? Bereken online de hoogte van uw smartengeld
header
Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Claim na ongeval kan herstel belemmeren

04-04-2013

Mensen met letselschade die een vergoeding claimen, herstellen minder snel dan mensen die dat niet doen. Stress door letselschadeafwikkeling is een mogelijke verklaring hiervoor.

Dit stelt promovenda Nieke Elbers. In Nederland worden jaarlijks 50.000 letselschadeclaims ingediend. Daarmee staat mogelijk de gezondheid van duizenden mensen op het spel, denkt Elbers. Ze concludeert dat letselschadeafwikkeling beter moet.

Advocaat

Slachtoffers geven aan dat ze het belastend vinden als de rechtshulpverlener hen te weinig op de hoogte houdt van de stand van zaken, hen te weinig betrekt bij de afwikkeling, niet begripvol is of een passieve houding aanneemt.

Verzekeraars

Ook een stressvolle interactie met de verzekeringsmaatschappij, waarbij slachtoffers het gevoel krijgen dat ze niet worden geloofd, blijkt slecht voor het herstel. Daarnaast kunnen de soms vele medische beoordelingen de ziekterol in stand houden.

Type letsel

Er zijn geen aanwijzingen dat het type letsel effect heeft op herstel. Slachtoffers met whiplashletsel kunnen in de letselschadeafwikkeling meer problemen ervaren omdat hun letsel moeilijker is vast te stellen. Toch oordelen ze niet anders over de rechtvaardigheid van de afwikkeling dan slachtoffers met andere verwondingen.

Mensen met minder ernstige letsels vinden de afwikkeling gemiddeld minder rechtvaardiger dan mensen met ernstige letsels.

Verbeteringen

Om letselschadeafwikkeling te verbeteren, moeten zowel rechtshulpverleners als verzekeraars meer en directer communiceren. Elbers pleit ook voor een gezamenlijk online dossier, waarin zichtbaar is hoe de afwikkeling plaatsvindt. Artsen, psychologen en andere behandelaars moeten beseffen dat slachtoffers last kunnen hebben van letselschadeafwikkeling.

OngevalClaimen en aangesloten letselschade bureaus zorgen ervoor dat zoveel mogelijk zorgen uit handen van het slachtoffer worden genomen.

Sleutelwoorden:
letselschade afwikkeling, claimen, juridische afhandeling, letsel type

Letselschade

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Smartengeld berekenen

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade en de mogelijk bijbehorende smartengeld vergoeding.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(16128 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)

Twitter

Over ons

smartengeldberekenen.nl
Landelijk onafhankelijk instituut voor gratis advies over letselschade en smartengeld
kantoor

Smartengeld heeft een beoordeling van 9,6